EMİNE TÜRKAN İKİZ İLKOKULU TARİHÇE

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz hayırsever Gazeteci Mehmet Adil İkiz'in  Adana İli Yüreğir İlçesi PTT Evleri Mahallesi 3571 sokakta bağışladığı arsa üzerinde kurulmuştur. 


Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz hayırsever Gazeteci Mehmet Adil İkiz'in  Adana İli Yüreğir İlçesi PTT Evleri Mahallesi 3571 sokakta bağışladığı arsa üzerinde kurulmuştur. 03.08.1984 tarihinde temeli atılan okulumuz 1985-1986 eğitim öğretim yılında Mehmet Adil İkiz İlkokulu olarak hizmete açılmıştır. Zorunlu eğitimin 8 yıla çıkarılması nedeniyle okulumuza 200 metre mesafede yine Hayırsever Merhum Mehmet Adil İkiz tarafından bağışlanan arsa üzerinde Mehmet Adil İkiz Ortaokulu olması nedeniyle ve yeni kanuna göre ilkokul ve ortaokullar lağvedilip ilköğretim okulu olunca okulumuzun adı ailenin onayı ile Emine Türkan İkiz İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

4+4+4 Eğitim sisteminin kabulü ile tekrar ilkokula dönüştürülen okulumuzda kademeli geçiş tamamlanmış olup halen İlkokul olarak hizmet vermektedir.

 13 derslikten oluşan okulumuz; bugüne kadar gelen eğitim sürecinde akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki başarılarla adını duyurmuş ve bu nedenle bulunduğu ilçede velilerin yoğun tercihine maruz kalmıştır..



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 6  kişi beğendi